50 plus en uitgeblust, kom op nou zeg "Ga voor de baan"

50+ en werkloos? De gemeente Alkmaar financiert je re-integratietraject!!

De gemeente Alkmaar realiseert zich dat in 2025 de helft van Alkmaar 50 plus is. Men is zich bewust dat de 50-plussers een belangrijke schakel zijn in de economie en wil hun kracht, vitaliteit, kennis en kunde behouden.

Re-integratiebureau THOBS en opleider iCTS zijn in overleg met de gemeente Alkmaar een samenwerkingsverband aangegaan om dit doel  in 2016 te verwezenlijken.

Is bijvoorbeeld je kantoorautomatiseringsvaardigheden zoals Word of Excell verouderd?  iCTS zorgt ervoor dat je kennis snel weer up to date is. Heb je voor je door jou geambieerde baan expertkennis nodig? ICTS zorgt voor de juiste kwalificaties. Mocht je geheel iets anders nodig hebben,  dan biedt het uitgebreide netwerk van iCTS soelaas en brengen we je in contact met de juiste mensen. Heb je een WW uitkering? Dan kan je bij de UWV een beroep doen op een scholingsvoucher;  je kan je scholingsbudget daarmee met € 1000,00 incl btw verhogen.

 

Thobs zal  je 100% 'sollicitatie fit' maken door middel van een vijftal workshops. Samen met gelijkgestemden werk je in een vertrouwde omgeving aan wat jouw kracht is en hoe je dit kunt benutten op de arbeidsmarkt. Het begint met een onderoek naar jezelf: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik. Daarna helpen ze je met het aanleren van onderscheidende sollicitatievaardigheden en zorgen dat cv en brief aan alle eisen voldoet en dat je de functie van beiden onderkent. 'Netwerken' en gebruik van 'sociale netwerken' voor het vinden van werk wordt behandeld. In de laatste bijeenkomst oefen je een sollicitatiegesprek en krijg je tip over het onderhandelen.

Thobs zorgt er daarnaast voor dat jouw sollicitaties als nummer 1 onder de aandacht van bedrijven komt. Ook ondersteunen ze je zoektocht door middel van jobhunting.

Als jij je herkent in de filmpje, direct bellen

Geplaatst op: 
17 mrt 2016
Geplaatst door: 
marketing
Bron: 

Cees