Wet DBA de vervanger van de VAR

In onze branche opleidingen wordt veel gewerkt met inhuur krachten, ZZP, Kwaliteitsmensen met een hoge expertise op hun vak gebied. De VAR gaf genoeg zekerheid om de gezagsverhouding uit te sluiten. de VAR is per 1 mei 2016 afgeschaft. nu lees je vaak in media dat opdrachtgevers moeite hebben met het inhuren van ZZP'ers vanwege deze verandering. Hier een Tip om goed beslagen ten ijs te komen.

Tip 1. zorg dat je een formulier DBA vind dat al gecontroleerd is door de belastingdiens. kijk op hun site of op die van het FNV. staat er een nummer op dan heeft de controle plaats gevonden. kan je met dit formuliet samen met de opdrachtgever overeenkomen dat dit het gebruikte formuleir wordt. dan hoef je het als opdrachtgever of inhuurkracht niet meer voor te leggen en kan je gezamenlijk dit formulier ondertekenen en in je administratie opbergen.voorwaarde is wel dat noch de een noch de ander iets wijzigd in dit formulier waardoor het wel weer voorgelegd moet worden.

Tip 2. tot 1 mei 2017 zullen er geen sancties worden opgelegd. De belastingdienst treed alleen begeleidend op. dus wil je andere, eigen formulieren voorleggen. Probeer het uit.

 

succes

Geplaatst op: 
5 okt 2016
Geplaatst door: 
Hans van Oosterhout
Bron: 

www.belastingdienst.nl 

ictsopleidingen