Werkvormen

Iedereen heeft een andere manier van prettig les krijgen.

iCTS Opleidingen begrijpt dit en biedt daarom verschillende werkvormen en leermiddelen aan. Zo kunt u de werkvorm kiezen die het beste past bij de manier van werken binnen uw organisatie en bij de omgang met uw medewerkers. Wij bieden de volgende werkvormen.

Klassikale trainingen

De inhoud van de training is voor iedere deelnemer hetzelfde. De docent neemt de groep mee door de stof en behandelt dit klassikaal. De werkwijze bij meerdaagse klassikale trainingen is zo ingericht dat naast het klassikale gedeelte ook aandacht wordt besteed aan individuele onderwerpen en afhankelijk van het soort training is het mogelijk eigen bestanden tijdens de training te bespreken.

Open Leer Centrum

Bij deze trainingsvorm werkt de deelnemer zelfstandig, in eigen tempo, aan het trainingsmateriaal. Uiteraard is wel constant een docent aanwezig om vragen te beantwoorden, tips te geven en andere vormen van hulp te bieden. De deelnemer bepaalt, indien gewenst in overleg met de docent, het te volgen programma. Elke training bestaat uit diverse modules die afhankelijk van de leerbehoefte van de deelnemer wel of niet doorlopen kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om oplossingen te zoeken voor problemen of vragen uit het dagelijkse werk. De deelnemer kan bijvoorbeeld een bestand op een memorystick meenemen om daarmee tijdens de training te oefenen.

Maatwerk trainingen

De inhoud van de training wordt afgestemd met u als opdrachtgever en sluit aan bij de competenties, die nodig zijn om het huidige werkpakket of het toekomstige werkpakket van uw medewerker, te optimaliseren. iCTS zal, indien gewenst, behulpzaam zijn bij het vaststellen van de huidige benodigde competenties en een cap-analyse te maken van de ontbrekende competenties. Zodat uw investering optimaal in rendement wordt vertaald.

Workshops

Gericht kennis maken met vooral kantoor optimalisatie gerichte opleidingen. Onderwerpen worden in overleg samengesteld. Een workshop heeft over het algemeen de duur van een dagdeel. Dit kan in de ochtend of in de middag plaatsvinden. iCTS blijft continu nieuwe workshops ontwikkelen en zal dit via Social Media en de nieuwsbrief bekend maken. Momenteel vinden geregeld Prezi en MailChimp plaats bij iCTS op locatie.

 

Leermiddelen

Omdat iedereen een eigen manier heeft van prettig leren, biedt iCTS verschillende leermiddelen aan. Zo kan gekozen worden voor een boek of voor e-learning. Daarnaast zijn er ook nog verschillende naslagwerken zoals digitaal naslagwerk, Quick Reference Cards of een boek.

Meer informatie over e-learning en hoe dit eruit ziet? klik dan hier voor een informatie filmpje en hier voor de demo omgeving.


Weet u niet welke werkvorm en leermiddel het meest geschikt is voor uw situatie? iCTS adviseert u graag!

Als u vragen heeft neem dan gerust contact met ons op wij horen graag van u.

Computing is not about computers any more. It is about living. Nicholas Negroponte

werkvormen